Bierboom Stevigen Tripel voor dames

Bierboom stevigen tripel
Informatie

Rudy Vossen van Den Bierboom bracht  een nieuw biertje op de markt speciaal voor dames. Het was op aanraden van echtgenote Christine Stevens – die af en toe ook wel eens graag een biertje heft – dat Rudy op zoek ging naar een speciale samenstelling waar dames ook wel pap van lusten.

Mout, hop, gist en water, dat zijn de ingrediënten van het nieuwe bier uit Brugge dat proefgebrouwen werd in de Langestraat maar dat op grotere schaal gebotteld wordt door Brouwerij Gulden Spoor in Gullegem.

 

BRADERIE

 

Het ultieme recept blijft uiteraard geheim maar patron Rudy is enthousiast: “Een jaar geleden heb ik mijn eerste bier gelanceerd. Toen zag een donkere tripel (8.5 graden) het levenslicht op de braderie hier voor mijn deur in de Langestraat. Ik had in mijn stoutste dromen nooit durven denken dat het zo’n groots succes zou worden.”

 

“Nu, één jaar later, is de tripel te verkrijgen in veel winkels en horecazaken in heel België. Zelfs in winkels in Bastogne en Bouillon wordt mijn bier verkocht en ik stel vast dat veel buitenlandse toeristen de tripel meenemen naar hun eigen land. Dat we ook regelmatig deelnemen aan bierfestivals zal er natuurlijk ook wel iets mee te maken hebben.”

 

500 BIEREN

 

Den Bierboom heeft er ondertussen ook al een geschiedenis van twintig jaar op zitten. De eerste vijftien jaar uitsluitend als café, de laatste vijf jaar als combinatie winkel & degustatieruimte. Gemiddeld bevinden er zich 150 verschillende bieren in zijn winkel maar jaarlijks passeren er toch zo’n 500 biertjes de speciaalzaak in de Langestraat. Dat lokt heel veel mannelijke maar ook vrouwelijke bierproevers, veel belangstelling en zelfs een eerste plaats op de vermaarde site ratebeer.com.

Wie a zegt, moet ook b zeggen en dus rijpte de idee om een vrouwelijke variant van de tripel op de markt te gooien. Rudy Vossen: “Vrouwen drinken ook graag een tripel en dus brouwden we een licht kruidig biertje van acht graden  en om alles duidelijk te maken, hebben we op het etiket twee vrouwen gedrukt."

Bron : https://bierflash.wordpress.com/201...

Alcoholpercentage: 
8%
Kenmerken
Soort bier:
Gistingswijze:
Hergist op fles:
Sensuele toets
Sensueel motief:
Sensuele verantwoording

Sensueel etiket met twee dames die een biervat dragen. De brouwer zegt ook dat het echt een speciaal bier enkel voor vrouwen is.

Extra informatie