Beyond the pale

Beyond the pale
Informatie

Beyond The Pale van brouwerij Fish Tale Ales uit de Amerikaanse staat Washington heeft eind september 2015 de hoogste prijs als beste bier te wereld gewonnen op de World Beer Awards.

Het is een brouwerij uit Olympia in Washington die met de hoofdprijs ging lopen. Fish Tale Ales heeft met zijn bier Beyond The Pale de hoofdprijs gewonnen. Het is een Amerikaanse pale ale met 5 procent alcohol en heeft volgens de brouwerij ‘een rijk en complex moutkarakter die het te danken heeft aan de mengeling van vier verschillende graansoorten gebalanceerd door vijf complementaire hopvariëteiten’.

De uitdrukking "buiten de grenzen" dateert uit de 14e eeuw, toen het deel van Ierland dat onder Engels bewind werd afgebakend door een grens gemaakt van palen of hekken, en staat bekend als het Engels Pale. Buiten die grens reizen, buiten de grenzen, was om achter alle regels en instellingen van het Engels de maatschappij, die de Engels bescheiden beschouwd als synoniem met de beschaving zelf vertrekken.

In de schuttingtaal betekent 'beyond the pale' ook grenzen verleggen op allerlei vlak, dat kan dus ook op seksueel erotisch vlak zijn;

Alcoholpercentage: 
5%
Kenmerken
Soort bier:
Gistingswijze:
Hergist op fles:
Sensuele toets
Sensuele verantwoording

Sensuele naam : over de grens gaan betekent hier dat je ook seksueel hoge grenzen kan gaan verkennen na het drinken van dit bier. Het etiket is ook illustrerend. Je ziet een jongeman met handdoek en coolbox (of hij een zwembroek draagt weten we niet) en twee knappe jonge dames in bikini op het strand aan zee...

'Pale' is in het Engelse dialect ook synoniem voor een stevige erectie...dus dat zegt ook al genoeg.

Extra informatie

Beyond the pale