Basilicum

Basilicum Foto commons.wikimedia.org

Mexicanen en Italianen beschouwen basilicum als een sterk afrodisiacum, vooral in combinatie met knoflook en pijnboompitten (zoals in pesto).
Basilicum verbetert de bloedsomloop, stimuleert de geslachtsdrift en verhoogt de vruchtbaarheid. Dit smakelijke kruid cultiveert een gevoel van welzijn, die een seksuele gelukzaligheid mogelijk maakt. (http://jessevandervelde.com/10-supe...)

In sommige farmacopeeën en in sommige traditionele geneeswijzen wordt basilicum beschreven als behandelmethode van artritis, bronchitis, verkoudheid, koorts, influenza, maagzweren, reuma, oorpijn, epilepsie, hartziekten, malaria (muggeninfectie), sinusitis, slangenbeten, buikpijn en overgeven. Verder wordt het ingezet als anthelminthicum, ter preventie van haarverlies en als tonicum.

Recent is er veel onderzoek gedaan naar de etherische oliën die in basilicum voorkomen. Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat basilicum potente antioxidante, antivirale en antimicrobiële eigenschappen heeft, en ook potentiële toepassingen heeft voor het behandelen van kanker.Van basilicum is aangetoond dat het bloedstolling en verwante trombose in muizen tegengaat. In India wordt basilicum traditioneel gebruikt als supplement tegen stress, astma en diabetes mellitus. (https://nl.wikipedia.org/wiki/Basil...)

Basilicum zou invloed hebben op de geslachtsklieren en is om die reden populair in  landen rond de middellandse zee.  Dezen hebben slechts een vonkje nodig om in vuur en vlam te slaan. Niet voor niets gebruiken de vurige Italianen het in hun pesto’s, samen met pijnboompitten, die overigens ook lustopwekkende eigenschappen worden toebedeeld.  Na een rode pestomaaltijd volgt dan nog een ‘tiramisu’ (letterlijk : trek me omhoog) en de liefdesavond kan niet meer stuk. Basilicum wordt in de volkstaal ‘Vurige Vlam’ genoemd. Dit omdat omwille van de pittige prikkeling van de geslachtsdrift.  Italiaanse vrouwen zetten basilicum op de vensterbank om de aandacht van mannen te trekken. Het is een oude manier van seinen dat er een hartstochtelijk verlangen naar liefde is. (Siok Lan & Van Amsterdam, 2002)  In Kreta leggen mannen basilicum op de vensterbank van de slaapkamer van de vrouw die hun hart heeft gebroken.  Basilicum, ook koningskruid genoemd, heeft vanwege de opwekkende werking, ook een gunstige invloed op de spijsvertering. Basilicum verlaagt de bloedsuikerspiegel, waardoor het goed is voor de algemene gezondheid. De zoete aroma van basilicum werkt ook opwindend beweren sommigen.

Basilicum maakt de mannen vrolijk…liefdeskruid dat je succes verzekert, maar ook je eetlust en spijsvertering bevordert.

 
Afrodiserend ingrediënt:
Afrodiserende bieren: 

Welke bieren horen bij dit afrodiserende ingrediënt? Klik op de onderstaande link en duid het afrodiserend ingrediënt aan. Als er niets verschijnt nadat u op toepassen hebt geklikt, wil dat zeggen dat er geen bieren met dit ingrediënt bestaan of dat we deze nog niet tegengekomen zijn.

Klik hier om het zoekvenster te openen.

 
Leuk om weten

 

 
En ook nog interessant