Banaan

Banaan

Een banaan is een langwerpige, licht gebogen vrucht, die afkomstig is van de bananenplant. In Suriname spreekt men van bacove als het om de vrucht gaat die rechtstreeks uit de schil gegeten kan worden en van banaan als het om groene bakbananen gaat. In Indische gerechten wordt de banaan meestal pisang genoemd, het Maleise woord voor de vrucht. Ook in het Afrikaans kent men dat woord, maar dan gespeld als piesang.

Een bananenplant of bananenboom is in werkelijkheid een kruid, 's werelds grootste kruid (kruidachtige). Volgens de tuinbouwkundige definitie wordt de banaan echter tot de groenten gerekend. Volgens de culinaire definitie is het echter een vrucht, omdat de banaan als nagerecht dan wel als tussendoortje wordt gegeten. (https://nl.wikipedia.org/wiki/Banaa...)

Door de vorm wordt een banaan al snel gekoppeld aan seksualiteit. Maar ook de stoffen in de banaan helpen een handje mee, zo zit er veel kalium, magnesium en vitamine B in. Bananen verhogen het libido omdat ze alkaloïden (bufotenine) bevatten die je een beter humeur en meer zelfvertrouwen geven. Deze stof zit echter alleen vlak onder de schil, dus is het een goed idee om bananen in de schil te bakken. Omdat bananen veel koolhydraten bevatten, geven ze bovendien ook veel energie. Bovendien zijn ze rijk aan kalium. Wellicht zal ook de vorm van een banaan bijdragen tot lustopwekkende gevoelens. Een banaan is naast komkommer ook de meest gebruikte dildovervanger bij vrouwen.

 

 

Afrodiserend ingrediënt:
Afrodiserende bieren: 

Welke bieren horen bij dit afrodiserende ingrediënt? Klik op de onderstaande link en duid het afrodiserend ingrediënt aan. Als er niets verschijnt nadat u op toepassen hebt geklikt, wil dat zeggen dat er geen bieren met dit ingrediënt bestaan of dat we deze nog niet tegengekomen zijn.

Klik hier om het zoekvenster te openen.

Leuk om weten

Hier verkrijgbare bananenbieren (Mongozo van Brouwerij Huyghe)

Banaanbier

 

Banana Chapeau Lambic Bier

Banaanbier

Buitenlandse bananenbieren

Banaanbier

Banaanbier

Banaanbier

Banaanbier

Banaanbier

Banaanbier

Banaanbier

Banaanbier

En ook nog interessant

Twaalf redenen waarom je elke dag minstens één banaan zou moeten eten.

Premenstrueel syndroom
Last van premenstruele ongemakken? Gooi die pillen weg, eet een banaan. De vitamine B6 reguleert de glucose in je bloed, wat je stemming tegoedkomt.

Bloedarmoede
Door hun hoge ijzergehalte stimuleren bananen de aanmaak van hemoglobine in het bloed.

Depressie
Volgens recent onderzoek bij mensen die aan een depressie lijden, voelden velen zich beter na het eten van een banaan. Bananen bevatten immers tryptofaan, een aminozuur dat het lichaam omzet in het serotonine. Die neurotransmitter heeft een gunstige invloed op je stemming, je zelfvertrouwen, je slaap, je seksuele activiteit en je eetlust. 

Bloeddruk
Bananen bevatten veel kalium en amper zout, wat van de vrucht de perfecte remedie tegen hoge bloeddruk maakt. De Amerikaanse Voedsel- en Medicijnenadministratie (FDA) heeft de bananenindustrie
recent de toestemming verleend uit te pakken met de stelling dat bananen het risico op hartaanvallen vermindert.

Geheugen
Tweehonderd studenten aan een school in het Engelse Twickenham werden vorig jaar met bananen door hun examenperiode geholpen. Ook hier is het kalium in de bananen dat hun hersenactiviteit stimuleerde en hen hielp om alerter te zijn.

Constipatie
Bananen zijn vezelrijk en daardoor helpen ze de darmtransit.

Kater
Zwaar doorgezakt? Maak 's morgens een milkshake met banaan en honing. De banaan zorgt dat je maag zich herstelt en met behulp van de honing herstellen de door de drank aangetaste suikerwaarden in je bloed zich. De melk zorgt voor herhydratering.

Maagzuur
Bananen werken maagzuur tegen.

Ochtendmisselijkheid
Eet tussen de maaltijden een banaan om je suikerspiegel op peil te houden, zo voorkom je ochtendmisselijkheid.

Muggenbeten
Wrijf met de binnenkant van een bananenschil over de muggenbeet, de jeuk en de zwelling zullen afnemen.

Zenuwen
Bananen zijn rijk aan B-vitamines, die helpen het zenuwstelsel te kalmeren.

Maag- en darmproblemen
Bananen zijn het uitgelezen natuurlijke middel tegen maag- en darmklachten. Dat danken ze aan hun zachte textuur. De banaan neutraliseert de zuurtegraad en vermindert irritatie doordat ze een beschermlaag aanbrengt op de maagwand.

Bron : http://www.hln.be/hln/nl/39/Lekker-...