Banaan

Banaan Bron windows-7-wallpaper.com

Een banaan is een langwerpige, licht gebogen vrucht, die afkomstig is van de bananenplant. In Suriname spreekt men van bacove als het om de vrucht gaat die rechtstreeks uit de schil gegeten kan worden en van banaan als het om groene bakbananen gaat. In Indische gerechten wordt de banaan meestal pisang genoemd, het Maleise woord voor de vrucht. Ook in het Afrikaans kent men dat woord, maar dan gespeld als piesang.

Een bananenplant of bananenboom is in werkelijkheid een kruid, 's werelds grootste kruid (kruidachtige). Volgens de tuinbouwkundige definitie wordt de banaan echter tot de groenten gerekend. Volgens de culinaire definitie is het echter een vrucht, omdat de banaan als nagerecht dan wel als tussendoortje wordt gegeten. (https://nl.wikipedia.org/wiki/Banaa...)

Door de vorm wordt een banaan al snel gekoppeld aan seksualiteit. Maar ook de stoffen in de banaan helpen een handje mee, zo zit er veel kalium, magnesium en vitamine B in. Bananen verhogen het libido omdat ze alkaloïden (bufotenine) bevatten die je een beter humeur en meer zelfvertrouwen geven. Deze stof zit echter alleen vlak onder de schil, dus is het een goed idee om bananen in de schil te bakken. Omdat bananen veel koolhydraten bevatten, geven ze bovendien ook veel energie. Bovendien zijn ze rijk aan kalium. Wellicht zal ook de vorm van een banaan bijdragen tot lustopwekkende gevoelens. Een banaan is naast komkommer ook de meest gebruikte dildovervanger bij vrouwen.

 

 

 

 
Afrodiserend ingrediënt:
Afrodiserende bieren: 

Welke bieren horen bij dit afrodiserende ingrediënt? Klik op de onderstaande link en duid het afrodiserend ingrediënt aan. Als er niets verschijnt nadat u op toepassen hebt geklikt, wil dat zeggen dat er geen bieren met dit ingrediënt bestaan of dat we deze nog niet tegengekomen zijn.

Klik hier om het zoekvenster te openen.

 
Leuk om weten

 

 
En ook nog interessant