Avocado

Afbeelding van Jill Wellington via Pixabay

De avocado (Persea americana) is een boom uit Centraal-Amerika; bekend om zijn gelijknamige, voor consumptie geschikte, vrucht (die ook wel advocaatpeer of foutief advocaat genoemd wordt). De naam avocado komt oorspronkelijk van het Nahuatl woord ahuacatl, dat overigens ook "teelbal" betekent.Mexico is een belangrijke exporteur van avocado's. Talrijke boomgaarden worden aangetroffen in de streek rond de stad Uruapan.

De vorm van de avocado (en het feit dat ze in paren aan een boom) hangen, leidde ertoe dat de Azteken deze vrucht de ahuacuatl (testikel boom) noemde. Hangt de avocado aan de boom dan denk je inderdaad aan testikels, maar eenmaal doorgesneden opent zich de vrouwelijke zone.  De katholieken in het oude Spanje vonden het zicht van de avocado al zo obsceen dat deze verboden werd. Avocado bevat veel foliumzuur wat libido-opwekkend zou zijn. (http://nl.wikipedia.org/wiki/Afrodi...)

Wat kan het favoriete fruit van Instagram niet!? Avocado's maken niet alleen een gemene toast en een heerlijke pudding (een favoriet van Kourtney Kardashian, TYVM), maar het geliefde voedsel is goed voor zoveel verschillende functies van het lichaam, inclusief geslachtsdrift. "Avocado's bevatten veel vitamine E, een krachtige antioxidant die betrokken is bij het verwijden van bloedvaten. Als gevolg hiervan krijg je voldoende bloedtoevoer naar verschillende delen van het lichaam, inclusief de geslachtsdelen”, legt Barbara Santini, psycholoog en seks- en relatieadviseur , uit . Doorbloeding naar de geslachtsdelen brengen betekent meer van de goede gevoeligheid die resulteert in groot genot. Probeer het als spread op brood, in salades gesneden of verwerkt tot guacamole.  

 

 
Afrodiserend ingrediënt:
Afrodiserende bieren: 

Welke bieren horen bij dit afrodiserende ingrediënt? Klik op de onderstaande link en duid het afrodiserend ingrediënt aan. Als er niets verschijnt nadat u op toepassen hebt geklikt, wil dat zeggen dat er geen bieren met dit ingrediënt bestaan of dat we deze nog niet tegengekomen zijn.

Klik hier om het zoekvenster te openen.

 
Leuk om weten

 Avocado lijkt maar niet van de troon der superfoods te stoten. Een Australische brouwer probeert een graantje mee te pikken van het succes van deze groene vrucht, en brouwde een biertje van avocado.


Daniel Wind van de Bushshack Brewery in West-Australië heeft wel meer bijzondere biertjes op zijn palmares staan. Zo gebruikt hij ongewone ingrediënten als chili, aardbei en chocolade. Voor het Avocado Festival eind november in het Australische Perth werd hij uitgedaagd om een avocado-bier te brouwen, en aldus geschiedde.

Voor de kenners: het biertje is van lage gisting, en de meeste mensen proeven zelfs geen avocado. "Je creëert de bitterheid van het bier door de avocado zelf," legt Wind uit, "die daarnaast ook zorgt voor een romige afwerking." Het bier werd exclusief voor het Avocado Festival gebrouwen, en in september begon Wind eraan met maar liefst 30 kilogram avocado's.

"We schrokken ervan hoeveel mensen naar ons terugkwamen en vroegen achter het bier," zegt Wind. "Er wordt nog steeds naar gevraagd. Zeker nu rond de kerstperiode willen veel mensen het in een fles kopen, maar we hebben enkel vaatjes." Wind zegt dat de onverwachte populariteit van dit bier het moeilijk zal maken om met een nieuwe, originele smaak te komen, maar hij staat open voor elke suggestie. Bierliefhebbers kunnen hun verzoekjes naar Wind sturen.

https://www.bushshackbrewery.com.au...
 

Nina Dillen 27-12-15, 11:00 Laatste update: 19-04-17 https://www.hln.be/nina-kookt/verge...

In Californië is men totaal geobsedeerd door de Avocado Ale van Angel City Brewery. Je leest het goed, een bier gemaakt met avocado op basis van een Kölsch. Het viel natuurlijk te verwachten dat de craft beer trend ooit in aanraking zou komen met avocado’s. Geen toeval dat dit als eerste in Los Angeles gebeurt.

De Kölsch van 4,5% wordt gebrouwen met 450 pond avocado’s, limoensap, koriander en avocadohoning. Aangezien in Californië veel avocadoboerderijen zijn, komen alle avocado's die gebruikt worden voor het bier an ook van een lokale toeleverancier. Dat is King & King ranch in Fillmore, dat op iets meer dan een uur rijden van de brouwerij ligt.
Dry-guacing

Het bier wordt niet op de standaard manier gebrouwen, maar op een vergelijkbare manier als dry-hopping. Dan gaan de hoppen pas bij het bier als dit al gefermenteerd is. In dit geval doen de brouwers dat dus met de avocadopuree. Ze hebben dit proces met een knipoog ‘dry-guacing’ genoemd.

Na het dry-guacing worden er tonnen koriander en liters limoensap aan de Kölsch-basis toegevoegd. Dat mengsel laten ze nog twee weken fermenteren. Het eindresultaat is ongeveer 1000 liter bier op basis van avocado’s. De houdbaarheid van het bier is zeer kort, vandaar dat het aan het eind van de zomer een beperkte tijd beschikbaar is in blik of op vat.
https://www.eatly.nl/nieuws/bier-va...

 
En ook nog interessant