Avocado

Avocado

De avocado (Persea americana) is een boom uit Centraal-Amerika; bekend om zijn gelijknamige, voor consumptie geschikte, vrucht (die ook wel advocaatpeer of foutief advocaat genoemd wordt). De naam avocado komt oorspronkelijk van het Nahuatl woord ahuacatl, dat overigens ook "teelbal" betekent.Mexico is een belangrijke exporteur van avocado's. Talrijke boomgaarden worden aangetroffen in de streek rond de stad Uruapan.

De vorm van de avocado (en het feit dat ze in paren aan een boom) hangen, leidde ertoe dat de Azteken deze vrucht de ahuacuatl (testikel boom) noemde. Hangt de avocado aan de boom dan denk je inderdaad aan testikels, maar eenmaal doorgesneden opent zich de vrouwelijke zone.  De katholieken in het oude Spanje vonden het zicht van de avocado al zo obsceen dat deze verboden werd. Avocado bevat veel foliumzuur wat libido-opwekkend zou zijn. (http://nl.wikipedia.org/wiki/Afrodisiacum)

Afrodiserend ingrediënt:
Afrodiserende bieren: 

Welke bieren horen bij dit afrodiserende ingrediënt? Klik op de onderstaande link en duid het afrodiserend ingrediënt aan. Als er niets verschijnt nadat u op toepassen hebt geklikt, wil dat zeggen dat er geen bieren met dit ingrediënt bestaan of dat we deze nog niet tegengekomen zijn.

Klik hier om het zoekvenster te openen.

Leuk om weten

Op de Amerikaanse markt zijn er ook bieren met avocado (en andere ingrediënten)

Avocado bier

Avocado bier

Avocado bier