Aubergines

Image by Larisa Koshkina from Pixabay

De aubergine (Solanum melongena, synoniem: Solanum esculentum) is een plant uit de nachtschadefamilie (Solanaceae). De plant komt van oorsprong uit Myanmar en werd door de Arabieren in de middeleeuwen in het spaanse Andalusïe geïntroduceerd. Omstreeks het midden van de 15e eeuw in Europa geïntroduceerd vanuit Spanje. Sinds enige tijd wordt deze groente ook volop door Nederlandse tuinders geteeld. In China en India is deze groente al duizenden jaren bekend.

De in Nederland en België meest verkochte aubergine heeft een glanzende donkerpaarse schil (de kleur aubergine is ernaar vernoemd) en bijna wit vruchtvlees. De smaak is bitter tot neutraal en zit voornamelijk geconcentreerd in de schil. Dat heeft het voordeel dat aubergine met bijna elk ander ingrediënt kan worden gecombineerd. In het bijzonder met 'stevige' smaakmakers als knoflook of geurige groene kruiden als marjolein en basilicum. (https://nl.wikipedia.org/wiki/Auber...)

In India gelooft men dat de aubergine een afrodisiacum is. De Kama Sutra raadt zelfs aan om het lichaam van je geliefde een maand lang in te smeren met auberginesap. De 16e eeuwse Spanjaarden hadden groot respect voor de aubergine en beweerden dat deze vruchten omwille van het krachtige afrodisiacum, een "Apple of Love" waren. Aubergine is een verbastering van het Catalaanse naam "Alberginia"  berenjena – dat liefdesappel zou betekenen.  Hoewel sommigen het zien als een verbastering van het Arabische-Perzische bâdenjân. De Italianen zagen het echter anders: die verbasterden berenjane tot melanzana, wat eigenlijk mela insana – gekke appel – betekent. Voor velen zijn aubergines een krachtig middel om de geslachtsdrift te stimuleren. (http://www.condoomdokter.com)

 
Afrodiserend ingrediënt:
Afrodiserende bieren: 

Welke bieren horen bij dit afrodiserende ingrediënt? Klik op de onderstaande link en duid het afrodiserend ingrediënt aan. Als er niets verschijnt nadat u op toepassen hebt geklikt, wil dat zeggen dat er geen bieren met dit ingrediënt bestaan of dat we deze nog niet tegengekomen zijn.

Klik hier om het zoekvenster te openen.

 
Leuk om weten

 

 
En ook nog interessant