Astralagus

Bron https://www.dekruidenwereld.be/astragalus

De vlezige hokjespeul kent een groot aantal geneestoepassingen. Het is een plant die oorspronkelijk komt uit de Chinese geneeskunde maar die inmiddels door westerse fytotherapeuten is geïncorporeerd in het kruidenarsenaal waarmee mensen genezen kunnen worden. In het Latijn heet de plant astragalus.

Astragalus is een groot geslacht van ongeveer 3000 soorten kruiden en kleine struiken, die behoren tot de peulvruchten familie Fabaceae. Het is een grootste geslacht van planten van beschreven soorten. Het geslacht is inheems in gematigde streken van het noordelijk halfrond.

In de natuur komt het als een kruid, struik of kleine struik. Stengel is rechtopstaand en 40 tot 60 cm hoog. Afhankelijk van het type van astragalus verschillen bloemen en bloeiwijze, alsmede de kleur. Bloei begint in juni en duurt tot augustus. De vruchten (bonen) verschijnen in de late herfst.

Astragalus – een medicinale plant. In de volksgeneeskunde worden veel soorten van astragalus actief gebruikt bij de behandeling van hypertensie en nierziekte, chronisch hartfalen, atherosclerose, om bloedsomloop te bevoorderen, bij zenuwaandoeningen, verkoudheid, ziekten van het maagdarmkanaal. Sommige soorten worden aanbevolen als een diureticum en bloedstelpend.

In de Chinese geneeskunde wordt vlezige hokjespeul al eeuwen gebruikt. Het wordt aangewend om het immuunsysteem te versterken en het aanpassingsvermogen van het lichaam aan veranderende omstandigheden te verbeteren. Het staat in China te boek als zoet en licht verwarmend kruid. Vooral bij vermoeidheid, gebrek aan energie en chronische ziekten wordt vlezige hokjespeul voorgeschreven. De Chinese keizer Shen-nong was een van de beroemdste gebruikers van astragalus in de Chinese geschiedenis. Een andere geneesmethode was het inzetten van het kruid bij een ´gebrek aan milt-energie´ wat symptomen als diarree, vermoeidheid, transpiratie en eetlustgebrek heeft. Astragalus wordt in de Chinese geneeskunde gebruikt in kruidenmengsel.

Men gebruikt astragalus als diureticum, als bloeddrukverlager maar ook om het uithoudingsvermogen tijdens seks te verhogen.

Bronnen

http://www.dekruidenwereld.be/astragalus

https://mens-en-gezondheid.infonu.nl/natuurgeneeswijze/113589-de-geneeskracht-van-vlezige-hokjespeul.html

 
Afrodiserend ingrediënt:
Afrodiserende bieren: 

Welke bieren horen bij dit afrodiserende ingrediënt? Klik op de onderstaande link en duid het afrodiserend ingrediënt aan. Als er niets verschijnt nadat u op toepassen hebt geklikt, wil dat zeggen dat er geen bieren met dit ingrediënt bestaan of dat we deze nog niet tegengekomen zijn.

Klik hier om het zoekvenster te openen.

 
Leuk om weten

 

 
En ook nog interessant