Asparagus

Asparagus
Informatie

Asparagus is een Champagnebier met 6,5% alcohol. Asparagus is een collab die wordt gebrouwen door Brouwerij Huttenkloas in AlbergenSallands Landbier Brouwerij in Albergen en Brouwerij Hommeles in Houten.

De Asparagus is een Bière Brut van 6,5 % alc. met een bitterheid van 24 EBU en 8 EBC kleur. Het bier was met name ontwikkeld voor de horeca in het seizoen waarin de asperges op de kaart staan. Brouwerij Hommeles beveelt het bier nu speciaal aan om thuis te drinken, uiteraard in combinatie met een heerlijk aspergegerecht. 

 

De bijzondere aroma’s dankt het bier aan toevoeging van druivenmost en dryhopping met Nelson Sauvin-hopbloemen. Het bier is vergist met champagnegist; dit geeft het bier een aangename mousse, die zorgt voor een sprankelend mondgevoel en de delicate smaak van de asperge benadrukt.

 

Voor dit bijzondere bier Asparagus heeft tekenaar Frank Zuithof weer een fraaie poster gemaakt. De posters zijn een knipoog naar de vintage bierposters uit de jaren vijftig en een eerbetoon aan de aspergestekers die deze groente nog steeds handmatig oogsten. De opzet van de poster werd in eigen huis bedacht en door Frank Zuithof uitgewerkt.   

 
Alcoholpercentage: 
6.5%
Kenmerken
Soort bier:
Gistingswijze:
Hergist op fles:
Sensuele toets
Sensueel motief:
Afrodiserend ingredient: 
Sensuele verantwoording

Is een brut champagnebier dat best sprankelend gedronken wordt bij het eten van asperges. Het bevat geen asperges hoewel de naam er naar verwijst;

 
Extra informatie