Appels

Afbeelding van Tracy Lundgren via Pixabay

De appel (Malus domestica, synoniem Malus pumila) is een boom uit het geslacht Malus, waaraan de vooral op het noordelijk halfrond algemeen bekende handappels groeien. De appel groeit in de gematigde streken.

De appel werd al 10.000 v.Chr. in Europa in het wild verzameld en al in het Nabije Oosten geteeld in 4000 v.Chr. Waarschijnlijk is de appel langs de oude zijderoute verspreid, omdat ook het genencentrum van de appel in de omgeving van deze route ligt. De eetbare handappel is het eindresultaat van een eeuwenlang proces van kruising in Centraal-Azië, waar meer dan 25 wilde appelsoorten voorkomen. Geselecteerde rassen werden later in stand gehouden door de door Chinezen uitgevonden techniek van enting.

Ten tijde van de Oude Grieken en Romeinen tussen de achtste eeuw v.Chr. en de vijfde eeuw na Chr. was er een florerende teelt van appels. De Romeinen hebben deze rassen verder verspreid over West-Europa. Later is dit gevolgd door verschillende herintroducties vanuit het genencentrum. In de negentiende eeuw hadden vele steden in Europa en Nederland hun eigen rassen. Deze rassen waren zoet of halfzuur, verschillend gekleurd en met verschillende vormen en grootte.

Symbolische betekenis

-In Genesis 2 wordt verteld dat Eva wordt verleid tot het eten van een verboden vrucht en vervolgens op haar beurt Adam daartoe verleidt, waarna beiden uit het paradijs worden verbannen. In de schilderkunst wordt voor de vrucht vaak een appel afgebeeld.
-Volgens een wijdverbreide anekdote bracht een vallende appel Isaac Newton, terwijl hij ook de maan zag, op het idee, dat zowel de appel als de maan aan dezelfde zwaartekracht onderhevig zijn. Dit markeerde dan een stap in zijn ontdekking van de algemene zwaartekrachtswet.

Vanuit de gedachte dat snoepen ongezond is, is de leus: Snoep verstandig, eet een appel jarenlang zo populair geweest, dat het bijna een standaard uitdrukking is geworden in de Nederlandse taal. 'An apple a day, keeps the doctor away'
De appel is de belangrijkste vrucht in legendes en sprookjes: de appel van Adam en Eva, de appel van Willem Tell en de appel van Sneeuwwitje zijn de belangrijkste voorbeelden.

(Bron : https://nl.wikipedia.org/wiki/Appel...)

Er zijn veel (wilde) verhalen over afrodisiaca, oftewel voedingsmiddelen die het libido verhogen, maar veel berust daarbij op overlevering, verkoopargumenten en verbeelding. Wel is wetenschappelijk aangetoond dat vegetariërs geiler zijn dan vleeseters.

En: ‘An apple a day keeps the doctor away’, klinkt het aan de andere kant van de grote plas. Maar een appel houdt niet alleen lichamelijk gezond, maar ook seksueel. Vooral vrouwen hebben er voordeel van. 

Dat blijkt uit onderzoek onder 731 Italiaanse vrouwen tussen 18 en 43 jaar met een actief seksleven, waarover is gepubliceerd in het vakblad Archives of Gynecology and Obstetrics.

De vrijwilligsters werden verdeeld in 2 groepen: vrouwen die gemiddeld 1 à 2 appels per dag nuttigen en vrouwen die een halve tot geen appel eten per dag.
Na de verdeling kregen alle vrouwen een vragenlijst, waarin werd geïnformeerd naar hun seksleven. Toen ontdekten de wetenschappers dat hoe meer appels vrouwen aten, hoe actiever zij zijn tussen de lakens. De crux zit em in de polyfenolen en antioxidanten die appels bevatten. Deze stofjes zorgen er voor, net zoals rode wijn en chocola, dat vrouwen sneller opgewonden raken. Onderzoeker Tomasso Cai verklaart: "Dames die verzot zijn op appels zijn veel meer tevreden over wat er tussen de lakens gebeurt. Dit kan verklaard worden door het bestanddeel floridazina, een stof die onder de schil van de appel zit. Dit is gelijkaardig is aan het hormoon estradiol en speelt een belangrijke rol in de vrouwelijke opwinding. De appelliefhebsters aten het fruit namelijk met schil op. Daarnaast helpt een goede gezondheid en een dagelijkse consumptie van groenten het seksueel verlangen een boost te geven." Nog een belangrijke ontdekking: hoe meer appels vrouwen eten, hoe meer (vagina)vocht er geproduceerd wordt.

Uit eerder onderzoek bleek dat gezonde mensen van boven de vijftig de kans op een hartaanval verkleinen door dagelijks een appel te eten.

(Bronnen : http://seks.blog.nl/onderzoek/2015/... /http://www.nu.nl/overig/3824551/app...)

De appel als vrucht staat symbool voor liefde. In vele culturen in de oudheid werd de appel als dit symbool gebruikt en vaak met een ondertoon van erotiek.
Bij de Grieken werd de boezem al vergeleken met appels
. In Het boek Genisis is de appel het symbool voor verlokking en erfzonde. (http://tomwesteneng.nl/vruchten.html)

 
Afrodiserend ingrediënt:
Afrodiserende bieren: 

Welke bieren horen bij dit afrodiserende ingrediënt? Klik op de onderstaande link en duid het afrodiserend ingrediënt aan. Als er niets verschijnt nadat u op toepassen hebt geklikt, wil dat zeggen dat er geen bieren met dit ingrediënt bestaan of dat we deze nog niet tegengekomen zijn.

Klik hier om het zoekvenster te openen.

 
Leuk om weten

 

 
En ook nog interessant