Aphrodisiaque

Aphrodisiaque
Informatie

De Aphrodisiac is een zwart bier met aroma's en smaken van vanille, donkere chocolade, bourbon en geroosterde mout. In dit bier zijn vanille en cacao complementair en zorgen voor een bier met een verrassende balans. Het is een beetje hoppig bier, maar de cacao brengt een zekere bitterheid. Het bier is nooit te zoet en het bier wordt gebrouwen met cacaobonen en premium vanillestokjes.

Dit Canadese bier (Quebec Canada), gebrouwen door Brasserie Dieu du Ciel is een Amerikaanse stout van 6,5% alcohol.  In de VS wordt het ook onder de naam Aphrodite of Aphrodisiac verkocht. (www.beeradvocate.com). Aan het donkere bier werd chocolade en vanille toegevoegd, twee stoffen die inderdaad bekend staan voor lustopwekkend.
Volgens Engelstalige kenners scoort het bier behoorlijk op een schaal van 5. (http://www.ratebeer.com/beer/dieu-d...)
Het is geen overdreven zoet bier maar je proeft volgens kenners wel duidelijk de chocolade erin, vermengd met karamel, vanille, kaneel, peper en gember. De geroosterde mout zorgt voor een stevige ruggegraat.

Alcoholpercentage: 
6,5%
Kenmerken
Soort bier:
Gistingswijze:
Sensuele toets
Sensuele verantwoording

De naam spreekt voor zich : Aphrodiaque. Daarnaast staat er een zwoele dame op het etiket en het bier bevat bovendien cacao en vanille, twee afrodiserende ingrediënten;

Extra informatie