Ajuin

Foto Image by Shutterbug75 from Pixabay

De naam ui (Allium cepa, ook wel ajuin of juin genoemd in Zuid-Nederland en Vlaanderen, en siepel in Noord-Nederland) wordt meestal gebruikt voor Allium cepa, ook de tuinui genoemd. Het is een plant uit de lookfamilie, Alliaceae. Het is een groente.

Uien hebben een sterke smaak en geur, die verminderen bij verhitting. Ze hebben in het algemeen een papierachtig buitenste vel over een gelaagde kern. Ze worden wereldwijd gebruikt in de keuken en bestaan in allerlei vormen en kleuren. (https://nl.wikipedia.org/wiki/Ui_%2...)
Ajuin of uien bevatten allicine, dat de bloedsomloop verbetert. Misschien daarom al wordt het door sommige oude boeken aangeraden als een goed libidoverhogend middel.
Oude Egyptische priesters die celibatair moesten leven moch¬ten geen uien eten omdat die als sterk afrodisiacum bekend¬stonden.
In Frankrijk werd na de huwelijksnacht traditioneel uiensoep gegeten om weer energie te krijgen en de passie te laten voortduren.
Toch moet je met uien opletten. Het werkt nogal sterk op de darmen en winderigheid tijdens de daad zou wel eens heel afronterend kunnen werken.

Niet alleen het eten van ui, is stimulerend voor de lust. Onder de Egyptenaren stond de ui bekend als muskus voor de armen en werd ajuin als parfum gebruikt. (Lan, Kwee, S. & van Amsterdam, H. 2002).

 

 
Afrodiserend ingrediënt:
Afrodiserende bieren: 

Welke bieren horen bij dit afrodiserende ingrediënt? Klik op de onderstaande link en duid het afrodiserend ingrediënt aan. Als er niets verschijnt nadat u op toepassen hebt geklikt, wil dat zeggen dat er geen bieren met dit ingrediënt bestaan of dat we deze nog niet tegengekomen zijn.

Klik hier om het zoekvenster te openen.

 
Leuk om weten

 

 
En ook nog interessant