Vlees en zuivel

Casanova, bekend als de meest seksuele krachtpatser at naast talrijke oesters, ook altijd enkele eieren vooraleer hij moest presteren. Wegens het hoge vitamine B gehalte komen eieren dus ook in aanmerking voor een libido maaltijd. Overigens zijn het niet alleen kippeneieren die deze positieve bijdrage kunnen leveren, in principe komen alle vogel- en visseneieren in aanmerking. Voor de welgestelde mannen dus een goede reden om de kaviaar te voorschijn te halen en dat niet alleen omdat het zo exclusief is.

Duif en fazant worden wellicht omwille van hun ‘verliefd’ gedrag als afrodisiaca aanzien. Fazant bevat nu ook wel histidine. Vrouwen die een uur voor de seks histidine nuttigen, ervaren een verhoogde opwinding en een versterkt seksueel gevoel, wordt beschreven. Ook duifjes worden aanzien als krachtverhogend. Er is bekend dat sommige toerwinnaars voor de koers enkele duifjes verorberden om de prestaties te verhogen.

In China en Zuid-Oost Azië gebruikt men de fijngewreven hoorn van een neushoorn omdat men overtuigd is dat het de potentie zou verhogen.  In China maar ook in sommige Afrikaanse landen wordt het poeder tegen zeer hoge bedragen verkocht en men ziet vaak tachtigjarigen en ouder het spul aankopen.  Dit ten koste van vele illegaal van hun hoorn beroofde neushoren die het afzagen van hun hoorn vaak met hun leven bekopen. De hoorn zou potentieverhogend zijn, maar het is eigenlijk gewoon onzin.

Traditioneel worden wild en orgaanvlees (zoals niertjes, zwezerik en dergelijke, maar ook merg, dat in het Frans trouwens amourette heet) aanzien als libidostimulerend.
In heel wat landen zoals Spanje, Griekenland, Turkije en sommige Aziatische landen zweert men bij het eten van de kloten van stieren, geiten of een lam als lust- en potentieopwekkend middel. 

Het opeten van deze edele delen zou mannen ophitsen. Een gedroogde tijgerpenis brengt op de zwarte markt enkele duizenden euro’s op. Ook herten en zelfs schildpadden verliezen hun edele delen voor dit doeleinde.

Het bekendste afrodisiacum is Spaanse Vlieg. Haast iedereen heeft daar wel eens van gehoord en het woord heeft daardoor een spannende en opwindende bijklank gekregen. De erotische industrie speelt daar handig op in en gebruikt de naam te pas en te onpas. Maar zo spannend en opwindend is Spaanse Vlieg helemaal niet. Het is zelfs levensgevaarlijk!

Abonneren op Vlees en zuivel