Vis en schaaldieren

Net als andere schaaldieren is de garnaal een bekend afrodisiacum vanwege zijn hoge zinkgehalte dat belangrijk is voor de seksuele lust en vruchtbaarheid. Een schaal vol garnalen en sesamzaadjes wordt gebruikt als een traditioneel Kantonees gerecht bij bruiloften.

 

Kaviaar, ook wel het zwarte goud genoemd, bestaat uit de onbevruchte eitjes van de steur. Kaviaar wordt beschouwd als een delicatesse. De naam is afkomstig van het Perzische woord خاگ‌آور (Khag-avar). De eerste kaviaareters waren Perziërs die geloofden dat kaviaar hun uithoudingsvermogen en hun potentie zou verbeteren. Negentig procent van de kaviaar die op de markt gebracht wordt, is ofwel van Russische of van Iraanse afkomst.

Kreeft zou seksdrift opwekken. In het vlees van de kreeft zouden namelijk stoffen zitten die de seksuele energie stimuleren. Nu heeft kreeft eten op zich ook iets sensueels.  Je zoekt en peutert met je vingers tot in de kleinste holtes om de lekkerste stukjes te vinden.  Je slurpt het laatste eruit.  Velen beschouwen het raar als je met vreemden kreeft eet maar met een geliefde mag je alle schaamte laten varen en naar hartenlust knabbelen en zuigen. Sommigen geven de raad om op de eerste date geen kreeft te eten, omdat je je dan al onmiddellijk bloot geeft.

Oesters staan bekend als seksfood bij uitstek, en dat is niet zonder reden: de glibberige zeediertjes zijn rijk aan zink en vitamine B6, die de aanmaak van het mannelijke hormoon testosteron bevorderen. Verder zorgen oesters voor een betere spermaproductie en verhoogt het libido. Oesters worden niet voor niets aanzien als dé zinneprikkelende voeding bij uitstek.

Paling is net als de meeste vis rijk aan fosfor en heeft een zinnestrelend prikkelend effect op de blaas en de genitale zone. Afgezien van de algemeen bestaande assosiatie met de zinneprikkelende effect van vis wordt paling waarschijnlijk ook als aphrodisiac beschouw door zijn fallische uiterlijk.

 

Er zijn een aantal vissoorten die zowiezo goed zijn voor de potentie. De omega-3 vetzuren van zalm maken het bloed bijvoorbeeld minder dik en dragen bij aan een betere doorstroming naar de belangrijke organen. Maak van je lichaam een welgeöliede machine door twee keer per week vis te eten raden voedingsdeskundigen aan. Denk aan zalm, makreel of verse tonijn en je seksleven zal een boost krijgen.

 
Abonneren op Vis en schaaldieren