Aardbeien

Afbeelding van robertobarresi via Pixabay

Aardbei (Fragaria) is een geslacht van bloeiende planten uit de rozenfamilie (Rosaceae), vooral bekend om zijn eetbare vruchten. Botanisch gezien is de aardbei een schijnvrucht. Er zijn meer dan twintig soorten en van de geteelde aardbei zijn er vele honderden rassen.  De botanische naam Fragaria komt van het Latijnse woord 'fraga' dat aardbeitje betekent. In de symboliek staat de aardbei voor kortstondig genot. Op veel oude schilderijen is daarom de aardbei afgebeeld om kortstondig genot te symboliseren. In Nederland komen zowel de cultuur- als de bosaardbei voor. Een andere benaming in de reclame voor de aardbei is 'zomerkoninkje'. Verse aardbeien hebben een hoog vitamine C-gehalte: 64 mg per 100 g (https://nl.wikipedia.org/wiki/Aardbei)

Aardbeien  worden vaak als een goed afrodisiacum beschouwd. Aardbeien staan ook bekend als het fruit van Venus,de Romeinse godin van de liefde. Misschien door de vorm, de rode kleur of het sensuele uiterlijk van de vrucht krijgt de vrucht van velen een libidoverhogend effect.

Aardbei wordt vooral gewaardeerd door de vrouw, omdat het de spieren in de genitale streek ontspant en daardoor het liefdesspel vergemakkelijkt.

Rood is de kleur van het vuur en de passie. Dat bevestigde ook een onderzoek uit 2008: daaruit bleek dat vrouwen die rood dragen zich sexyer voelen (terwijl blauw en groen het tegenovergestelde doen). Niet alleen zijn aardbeien passioneel rood, ze zijn ook een bron van foliumzuur (hét middeltje dat elke zwangere vrouw neemt om bepaalde geboorte-afwijkingen te voorkomen). En volgens de universiteit van Californië helpen ze mannen zelfs om meer zaadcellen aan te maken.  (http://www.flair.be/nl/seks/262035/...)

De aardbei staat symbool voor de perfecte vriendschap. Misschien wel als tegenhanger van de perfecte vriendschap is de aardbei ook het symbool van kortstondig genot, in de ruimste zin.
Als zomerkoninkje symboliseert de aardbei ook het zomergevoel.(http://tomwesteneng.nl/vruchten.html)

 

 
Afrodiserend ingrediënt:
Afrodiserende bieren: 

Welke bieren horen bij dit afrodiserende ingrediënt? Klik op de onderstaande link en duid het afrodiserend ingrediënt aan. Als er niets verschijnt nadat u op toepassen hebt geklikt, wil dat zeggen dat er geen bieren met dit ingrediënt bestaan of dat we deze nog niet tegengekomen zijn.

Klik hier om het zoekvenster te openen.

 
Leuk om weten

 

 
En ook nog interessant

Verwentip : Probeer ook eens iets nieuws en zorg voor een grote schaalfruit en heerlijke chocoladesaus of slagroom. Doop het fruit (bijvoorbeeld een aardbei) in de chocoladesaus en ga hiermee over haar lichaam. Voer haar een aardbei en lik de chocolade van haar lichaam. Spuit slagroom op haar gevoelige plekjes en lik het er langzaam af. Na dit voorspel kan er niets anders dan een fantastisch orgasme volgen.